Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Rowlandovi se otloukaná v městských uličkách líbí

Rowlandovi se otloukaná v městských uličkách líbí

Připomíná mu to motokárové časy

Agresivní jezdecký styl, jakým se během posledního klání v Hong Kongu prezentoval například Sam Bird, má řadu kritiků. Kupodivu k nim nepatří pilot Nissanu Oliver Rowland, ač sám patřil v čínském velkoměstě k Britovým obětem.

Vždycky jsem se nejlíp cítil v motokáře, kde se soupeři navzájem postrkují prakticky neustále,“ svěřil se portálu Motorsport-Total. „Jde se tam hned bez nějakých kliček na věc. Někoho úmyslně odstřelit, je pochopitelně jiná věc, ale když trefíte konkurenta a nezískáte tím výhodu, je všechno v pořádku.

S takovouto filozofií se může Rowland na úzkých městských tratích, které stále rychlejším monopostům už přestávají stačit, docela dobře prosadit. Zvláště, když i auto si nechá leccos líbit.

Rowlandovi se divoké šavlovačky ve formuli E líbí

Ve formuli 2 jste si lehce pochroumali přední křídlo a bylo po závodě. Tady mohu být v soubojích daleko důraznější. Nemusím se tolik strachovat, což mně maximálně vyhovuje,“ prohlásil.

Poněkud odlišný názor má obhájce titulu Jean-Éric Vergne (Techeetah): „Nejsem zahořklý, jen chci, aby se nastolila jasná pravidla. Mohu se dotknout protivníka? Budu za to potrestán? A pokud ano, jak? Jestliže se bude všem měřit stejně, jsem pro kontaktní způsob boje.