Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Di Grassi a Frijns se pohádali v padoku

Di Grassi a Frijns se pohádali v padoku

Viník jejich kolize Buemi dostal penalizaci

Kolize mezi Lucasem di Grassim a Robinem Frijnsem v samotném závěru závodu v San-je měla ještě dohru. V padoku došlo mezi oběma k podnětné výměně názorů, která naštěstí nepřerostla v extempore ve stylu Maxe Verstappena.

Zničil jsi mně závod,“ křičel naštvaný Di Grassi na svého soupeře. „Srazili jste se s Buemim a mě jsi pak odstřelil. Doufám, že dostaneš trest!

Co Brazilec, který se pochopitelně ještě nestačil podívat na televizní záznam incidentu, nemohl tušit: oba dva v tom byli víceméně nevinně. Pravým původcem byl totiž Sébastien Buemi, který nabral Frijnse, ne naopak.

 

Robin Frijns za střet s Di Grassim nemůže

 

Nizozemec se tím také bránil: „Vysvětli mně prosím, jak jsem do něj mohl najet, když byl za mnou? Za ním jdi a vyřiď si to s ním. Buemi to do mě napálil – a s celou touhle historií už táhni k čertu (byl použit jadrnější, leč nepublikovatelný výraz)!

Před novináři Frijns přirozeně volil vybranější slovník. „Zavřel jsem nissanu dveře a pak jsem šel o trochu dříve na brzdy. Najednou jsem inkasoval pořádnou ránu do zádě. Kola mého vozu se ocitla ve vzduchu a došlo ke kontaktu s Lucasem. Nevím, jak jsem mu mohl zabránit,“ vysvětloval.

Sportovní komisaři měli identický náhled na věc. Buemi dostal desetisekundovou penalizaci a pakoval se ze šestého na osmé místo, z čehož profitovali D´Ambrosio a Wehrlein.

Došlo ovšem i na Di Grassiho. Protože opustil havarovaný vůz bez souhlasu ředitelství závodu, zaplatí pokutu 5000 eur.