Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gass nechce mít z formule E demoliční závody

Gass nechce mít z formule E demoliční závody

Trest pro Buemiho byl k smíchu

Události, které se seběhly během několika posledních E-Prix, nenechaly v klidu šéfa Audi Motorsportu Dietera Gasse. „Z formule E se nemohou stát demoliční závody,“ prohlásil na svém facebookovém profilu. “Objevují se nebezpečné precedenty a to mně dělá starosti.

Gasse naštvala zejména kolize mezi Buemim, Frijnsem a Di Grassim v závěru klání v San-je, protože do ní byli zapleteni hned dva borci, mající co do činění s Audi (Di Grassi je továrním pilotem, Frijns jezdí za klientský Virgin). 

Lucas di Grassi přišel v San-je v samotném závěru o bodované umístění

Penalizace pro Buemiho je k smíchu. Vrátil se vlastně na pozici, na které byl, než odstřelil dvě audi před sebou. To není trest, to je spíše pozvánka k tomu, udělat to znovu!“ rozčílil se. „Je to jen další důkaz toho, jak moc nám teď chybí Charlie Whiting. Byl jsem činný v nejrůznějších šampionátech, ve WEC, formuli E, rallyekrosu nebo DTM, ale nikde jsem nenarazil na člověka, který by se mu alespoň trochu rovnal. Je hodně smutné, že jsme o něj přišli.

Ale zpět k věci. Karambolů, menších či větších, je skutečně více než zdrávo. Pozorovatelé však upozorňují, že za ně nemůže ani tolik nekázeň účastníků, jako příliš rychlá auta a tomu už neodpovídající městské tratě.