Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

De la Rosa: Zažil jsem skvělý závod

De la Rosa: Zažil jsem skvělý závod

Testman McLarenu bojoval ze všech sil.

Na startu velké ceny se naposledy objevil před více jak dvěma lety, přesto dnes Pedro de la Rosa dokázal, že závodit ještě nezapomněl. Svým nedělním výkonem potěšil nejen svého zaměstnavatele stáj McLaren, ale i fanoušky rychlých kol.
 
Na začátku roku vystoupil de la Rosa ze stínu testovacích jízd coby páteční třetí jezdec McLarenu a patřil k těm, kteří udávali prvním víkendovým jízdám tempo. Rozhodnutí, že vystřídá zraněného Montoyu na úkor náhradního pilota Alexandra Wurze, padlo těsně před Velkou cenou Bahrajnu. Pedro dokázal životní šance využít.
 
Poprvé v životě měl k dispozici konkurenceschopný vůz a připsal si nejrychlejší kolo závodu. Čas 1:31.447 byl o dvě desetiny rychlejší než nejlepší okruh suveréna závodu Alonsa. "Zažil jsem dnes skvělý závod. Když jsem před sebou neměl provoz, byly mé časy na kolo stabilní a rychlé. Většinu času jsem však strávil v soubojích se soupeři a měl jsem co dělat," prozradil nadšeně Španěl.
 
V Bahrajnu jsme měli možnost vidět hodně předjížděcích manévrů, ty de la Rosovy však patřily k divácky nejvděčnějším. Třetí jezdec McLarenu se postupně probíjel až k pátému místu. Ve čtyřech dramatických soubojích se mohl spolehnout především na bezkonkurenční maximální rychlost svého MP4-20. Dvakrát se v první zatáčce dostal mimo trať, vždy se však dokázal dostat soupeřům opět na dostřel.
 
"Dal jsem ze sebe vše, abych vyhrál duely s Takumou Satem, Rubensem Barrichellem, Jensonem Buttonem a Markem Webberem. Nebylo lehké probíjet se polem zvláště po náročném začátku, kdy jsem se octl na deváté pozici. Musím poděkovat celému týmu, který tvrdě pracoval, aby mi připravil auto, co bylo rychlé i spolehlivé zároveň."