Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Test Mercedesu pomůže Williamsu

Test Mercedesu pomůže Williamsu

Russell už ví, jak se jezdí ve špičkovém voze

George Russell je na sto procent závodníkem Williamsu, jenže zůstal i v juniorském programu Mercedesu. Díky tomu se po druhém závodě sezony mohl projet ve voze Mercedes W10. Tým německé automobilky takto mimochodem přechytračil pravidla FIA, která každému týmu přikazují obětovat dva ze čtyř vzácných testovacích dní nováčkům, přičemž za něj je považován každý, kdo neodjel více než dvě velké ceny. A to Russell po závodech v Austrálii a Bahrajnu perfektně splnil. Přitom mohl poskytnout dobrou zpětnou vazbu.

Britský mladík tak poprvé dostal možnost vyzkoušet si, jak se na trati chová špičkový vůz sezony 2019. Teď už jen nějak Williams nasměrovat, aby z FW42 dostal stejnou rychlost…

"Byl to úžasný zážitek, pouze hrstka jezdců to může zažít," řekl Russell. "Je to aktuálně první tým šampionátu, stáj úřadujících mistrů a nejspíš má i momentálně nejrychlejší vůz. Takže pro mě, ale i pro nás v této situaci, na chvostu pole, to byla skvělá příležitost zjistit, kde přesně je náš cíl.

Samozřejmě, dohodli jsme se, že se se svým týmem nepodělím o věci, které jsou tajné. Ale rozhodně se mohu vrátit na základnu týmu a říct tam, že jejich vůz dělá v těchto zatáčkách tohle a náš vůz ne, takže na tom musíme pracovat. Byl to velmi dobrý test. Věděli jsme, že mají více přítlaku než my, jenže kromě něj jsou i jiné věci."