Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardovi se zdají tresty příliš přísné

Ricciardovi se zdají tresty příliš přísné

Jeden může být, ale dva najednou?

Daniel Ricciardo byl minulou neděli v cíli Velké ceny Francie sedmý, ale mohli jsme tušit, že mu bude na koberečku u sportovních komisařů nepříjemně horko. Nakonec to pro něj dopadlo nejhůře, jak mohlo. Ze země galského kohouta si neodvezl ani bod.

Kimi Räikkönen, Nico Hülkenberg, Lando Norris i Pierre Gasly se před něj v pořadí dostali kvůli dvěma pětisekundovým trestům, uděleným za jeho počínání v posledním kole závodu. Je ale třeba říci, že Räikkönena i Norrise evidentně předjel mimo trať, byť to byla součást jedné velké dramatické bitvy čtveřice jezdců.

"Myslím, že udělení dvou trestů bylo příliš přísné rozhodnutí," poistěžoval si v Rakousku jezdec Renaultu. "Jeden bych chápal. Jeden by mi museli udělit, aby si ostatní nezačali stěžovat: Byl mimo trať ... na co jsou pak pravidla? Přestože si myslím, že to bylo vítaným zpestřením závodu, upřímně musím přiznat, že jeden trest jsem bral jako hotovou věc.

Ale dva? Vyhodili mě tím z bodovaných pozic, a to jsem si nezasloužil. Jeden trest by mě poslal na desáté místo. Byl by to takový bod za snahu. Nic proti Gaslymu, ale ten s námi ani nebojoval a takto ukořistil bod. Nevidím důvod. Ale dobře, už jsem to hodil za hlavu."