Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Lotterer podle očekávání přestupuje k Porsche

Lotterer podle očekávání přestupuje k Porsche

U Techeetahu si podávají dveře jeho možní nástupci

Po dvou letech se rozcházejí cesty Andreho Lotterera a mistrovského týmu DS Techeetah. Německý závodník však v šampionátu zůstane. Jeden ze svých pro sezonu 2019/20 připravovaných monopostů mu svěří Porsche.

Strávil jsem s DS Techeetahem skvělé období a chci celému týmu poděkovat za důvěru a perfektní odvedenou práci. Mnohé momenty naší spolupráce mně trvale zůstanou v paměti. Objevila se však výzva, na kterou jsem nemohl odpovědět ne,“ oznámil Lotterer v prohlášení pro média.

Odolat nemohl hlavně proto, že je již od roku 2017 v Porsche pod smlouvou. Stihl ještě závěr účinkování značky ve WEC a nyní se znovu sejde se svým parťákem z těch dob Neelem Janim. Ten se oficiálního jmenování dočkal již před časem. 

Po dvou letech opouští Andre Lotterer tým DS Techeetah

Lotterer byl považován za jednoho ze dvou žhavých kandidátů na zbylou sedačku. Druhým se jevil Brendon Hartley, který nové auto učil jezdit. Nakonec dala automobilka přednost zkušenosti. „Je to správná volba,“ prohlásil ředitel Porsche Motorsportu Fritz Enzinger. „S Neelem vytvoří perfektní dvojici.

Techeetah tak musí úřadujícímu šampionu Jeanu-Éricovi Vergnemu najít nového kolegu. Dá se ale věřit šéfovi stáje Marku Prestonovi, že o zájemce není nouze.