Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel i napřesrok bude závodit za Ferrari

Vettel i napřesrok bude závodit za Ferrari

Tkví problémy současného vozu v zadní nápravě?

Sebastian Vettel zůstane i v roce 2020 jezdcem Ferrari. V exkluzivním rozhovoru pro televizní stanici RTL popřel čtyřnásobný mistr světa veškeré spekulace o svém odchodu z F1 nebo o přestupu do jiného týmu.

Na dotaz moderátora Floriana Königa, zda jsou takové informace mylné, odpověděl: „Absolutně. Nikdy jsem nic takového ani nenaznačil. Ptám se sám sebe, kde se tyto zvěsti vlastně vzaly. Znovu ale opakuji, že je to naprostý nesmysl.

Sebastian Vettel bude i v příštím roce usedat do rudého vozu

Vettel jasně manifestoval věrnost Scuderii. „Mým cílem je být úspěšným s Ferrari. Nehovořil bych o tom, že jsme momentálně v krizi. Ta by nastala, kdybychom tápali v temnotách, kdybychom nebyli schopni zjistit, v čem se musíme zlepšit, kdyby šlo všechno ke dnu, kdyby nám chyběla rychlost. Že nás kritizují za současné výkony, je normální a správné. Já sám dobře poznám, kdy se mně daří a kdy ne. Že něco není v pořádku, vím také,“ zdůraznil.

Zajímavé jsou postřehy ostříleného matadora o jeho voze: „Auto zatím nedělá v každém okamžiku to, co po něm chci. Chvílemi je lepší, chvílemi horší. Víme o některých věcech, které tento můj pocit potvrzují. Například zadní náprava se v zatáčkách chová trochu jinak než loni. Byl to úmysl? Částečně ano, částečně ne. Víc nemohu prozradit.