Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen a Norris si po VC Maďarska dali další duel

Verstappen a Norris si po VC Maďarska dali další duel

Mladíkům Hungaroring nestačil, Bottase by to nebavilo

"Tak to prostě je. V tomto jsem spíše jako Vettel. Lewis (Hamilton) je z jiné generace a například si ho nedovedu představit, jak sedne do simulátoru, jakmile přijde domů," řekl Max Verstappen, když se ho zeptali na sociální sítě, kde není zdaleka tak aktivní jako úřadující 34letý šampion.

Zmínka o simulátoru však vede k lepší perličce z mladíkova soukromí. V noci po Velké ceně Maďarska mu nebylo dost závodění, tak si ještě dal virtuální duel s Landem Norrisem, 19letým závodníkem týmu McLaren.

"Lando přišel domů pozdě v noci, ale hned byl online. Do postele jsem se dostal až ve čtyři ráno!" prozrazuje 21letý Nizozemec žijící v Monaku. "Nebylo to proto, že bych byl ještě plný adrenalinu. Ten vám stoupne těsně před startem a zmizí krátce po skončení závodu. Já takto prostě relaxuji. Takto alespoň dostanu šanci vyhrát v ten den ještě nějaký závod!

Začalo to ještě v motokárách. Mohl jsem mít rušný závodní víkend, přesto jsme večer zašli někam do haly. Jenom abych se vyřádil. Sim-racing je stejný. Závodíme, je to i dobrý trénink a na reálné trati se to moc často nestává kvůli rozdílům v rychlosti vozů."

Mimochodem, Norris si v minulých dnech poranil nohu a týden před VC Belgie byl viděn s nožní ortézou, ta však má být pouze preventivní. Ale zpět k tématu. K simulátorům se vyjádřil i Valtteri Bottas a evidentně je spíše Hamiltonova generace.

"Simulátory jsou dnes velká věc, hlavně ty v továrnách dávají týmům velkou výhodu. Co se hraní týče, současné hry vůbec neznám. Hodně jsem hrával, když jsem byl mladší. Asi tak ve věku současných nejmladších jezdců. Časem mě to přestalo bavit," přiznává.