Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Steiner možná připraví Haas o body

Steiner možná připraví Haas o body

Za urážlivé výroky mu hrozí přísný trest

V pořádném průšvihu létá šéf Haasu Günther Steiner. Na jeho blikanec navíc může doplatit celý tým.

Steiner, známý svým ostrým jazykem a svérázným slovníkem, si po Velké ceně Ruska v Soči vzal na paškál jednoho ze sportovních komisařů, bývalého jezdce F1 Emanuela Pirra. Příčinou byl pětisekundový trest, který obdržel Kevin Magnussen za nepředpisový návrat na trať po vyjetí ve druhé zatáčce. Šlo o ono problematické místo, které dělalo problémy i mnohým jiným.

Steiner bezprostředně po dojezdu oznámil svému svěřenci, že „kvůli blbým a debilním komisařům“ spadl z osmého na deváté místo. Dán následně v televizním rozhovoru nazval inkriminovaný verdikt svinstvem.

Steiner nevychladl ani během následného slyšení, přičemž zejména s Pirrem podle očitých svědků setrval v delším ostrém rozhovoru. Za své nevybíravé výroky se odmítl omluvit a oba pánové údajně od té doby spolu už nepromluvili ani slovo. 

Magnussen přišel kvůli penalizaci v Soči o dva body

FIA to tak ovšem nehodlá nechat a hrozí drakonickými tresty. Podle spolehlivých zákulisních zdrojů jsou zvažovány tři varianty postihu.

První je takzvaný Paddock-Ban. Steiner by v tomto případě měl minimálně na jeden podnik zakázán přístup do padoku. Druhou alternativou je horentní pokuta 250 000 eur. A to nejhorší na konec. Ve hře je stále i odpočet bodů v hodnocení Poháru konstruktérů.

Jsme tu všichni proto, abychom dělali svoji práci,“ vyjádřil se na toto téma ředitel velkých cen Michael Masi. „To se týká jak funkcionářů, tak členů týmu. A mezi nimi musí fungovat oboustranný respekt.

Jasno ohledně případného Steinerova potrestání má být nejpozději ve čtvrtek.