Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zelení bychom byli pouze doma na gauči, míní Räikkönen

Zelení bychom byli pouze doma na gauči, míní Räikkönen

O životní prostředí se starejme mimo motorsport

Většina jezdců zareagovala souhlasně až obdivně, když Lewis Hamilton prezentoval svůj plán jít příkladem v zelených otázkách - minimalizaci uhlíkové stopy, vyřazení plastů z osobní spotřeby, obětování osobního tryskáče a nahrazení starého vozového parku, včetně klasik s velkými hlučnými motory, novými elektromobily.

"Bylo by hloupé zavírat před tímto problémem oči. Jak řekl Lewis, pro nás to není jednoduché, protože závodění zanechává uhlíkovou stopu po celém světě a mi kvůli němu hodně cestujeme, jelikož je to součástí naší práce. Ale také si myslím, že by formule 1 měla dělat víc. Jsme globální a z této pozice bychom mohli vyslat mnohem silnější zprávu. Každý by měl nějak přispět," řekl Sebastian Vettel, jenž již v Maďarsku řešil problém s platovými lahvemi, i když spíše kvůli své pořádkumilovnosti.

Mexičany k zamyšlení pobízí i jejich lokální hrdina Sergio Pérez.

"Když mluvíme, naslouchá nám spousta lidí. Hlavně lidi jako Lewis je velmi dobře slyšet. Je důležité mluvit o tom," podotkl.

Negativněji se vyjádřil snad pouze Kimi Räikkönen, ale nemyslel to špatně. Podle něj k závodění prostě nějaký ten spálený benzin patří a šetřit máme na masově spotřebovávaných věcech v běžné dny, ne na zábavě.

"Samozřejmě je to něco, co se týká každého na této planetě. Všichni se snažíme nějak přispět," uvedl Fin. "Ale abych byl upřímný, toto mi nepřijde jako vhodné místo. Spálíme hodně paliva a vlastně kvůli čemu? Kvůli tomu, aby byl někdo první a někdo druhý?

Chci tím říct, že všichni bychom měli odvést svůj díl práce a pomáhat, kde se dá. Jenže toto není nejvhodnější místo, kde o tom mluvit, protože pokud bychom se toho skutečně drželi, tak bychom všichni museli sedět doma na gauči a na nějaké závodění zcela zapomenout. Je to problém všech, ale je šílené řešit to tady, během víkendu velké ceny."