Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Měl jsem více věřit jezdcům, lituje teď Steiner

Měl jsem více věřit jezdcům, lituje teď Steiner

Mladý Haas se učí na vlastních chybách

Loni jeden z nejsilnějších týmů tzv. druhé ligy, soupeř Renaultu a McLarenu a v konečném hodnocení pátý. Tento rok je to stáj, která zatím brala body pouze z pěti závodů a od posledního místa v Poháru konstruktérů ji zachránila pouze tristní rychlost vozů Williamsu. Řeč je o týmu Haas, který měl více věřit tomu, co mu po nasazení prvního velkého souboru nových dílů v Barceloně říkali jeho jezdci, uvědomuje si nyní Günther Steiner.

"Naše čtvrtá sezona byla mimořádně náročná," hodnotí už téměř skončený rok šéf týmu. "Poučili jsme se z ní, posílila nás. Musíte dostávat lekce, pokud se máte pohnout z místa. Přijde další rok a nový začátek a snad se vrátíme tam, kde jsme chtěli být i letos.

Pokud bych mohl něco změnit, byla by to naše reakce po nasazení novinek v Barceloně. Více bych naslouchal jezdcům a byl více sebekritický. Dá se říci, že nyní už víme, jaká rozhodnutí nás dostala do téhle situace. Zareagovali jsme již během letní přestávky, když jsme centrum pozornosti přesunuli na vůz pro sezonu 2020, se kterým se chceme vyhnout letošním chybám. Rozhodně je nemíníme opakovat. Život jde dál."

Chyby si troufá pojmenovat i jeden z jezdců Romain Grosjean.

"Pozitivní je, že jsme se letos naučili, jak se to určitě nemá dělat. Víme, na co si dávat pozor. Víme, že komunikace je klíčová. Od Barcelony jsme věděli, že nejdeme podle plánu. Možná kdybychom reagovali rychleji, nemuselo to takhle dopadnout," řekl francouzský jezdec.