Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jaké jsou další plány Micka Schumachera?

Jaké jsou další plány Micka Schumachera?

Titul ve F2 v roce 2020, pak F1

Mick Schumacher první rok ve F2 nezazářil, ale nevzdává se. Kdyby chtěl, jistě by mohl ve F1 závodit již příští rok, přestože v nižší sérii dosáhl pouze jednoho vítězství, které bylo zároveň jeho jediným pódiovým umístěním. Ale to nechce. Příští rok si hodlá napravit pošramocené renomé a do F1 vstoupit v roce 2021 jako šampion, ne pouze jako syn slavného otce.

"Nepochybuji, že formule 1 bude jiná, než si dokážu představit," cituje Schumachera L'Equipe. "Mají tam mnohem více zdrojů, lepší přípravu, více technických porad, více mechaniků kolem jezdce, více práce. Ale chci to. Chci se tam dostat, proto každý den dřu. Musím se hodně naučit, ale to já rád.

Letos jsem nastoupil do šampionátu, v němž někteří ze soupeřů závodí pět let. Loni (když získal titul šampiona F3, pozn. red.) jsem měl soupeře na mé úrovni. Je to velký skok. Chci vyhrávat, takže nemohu být nadšen, ale celkově jsem s nováčkovskou sezonou spokojen. Výsledky nejsou bůhvíco, ale ani nejsou vysloveně špatné. Je mnoho věcí, ve kterých se musím zlepšit. Kupříkladu v kvalifikaci. Tu jsem očividně podcenil. Pro nováčky jako já je to jako další trénink, nemělo by to tak být.

V motokáře jsem jezdil od dvou let, od mala jsem sledoval otce a nedovedu si představit, že bych v životě dělal něco jiného. Tento sport miluji, miluji závodění, miluji vítězství. Jestliže v roce 2021 opravdu udělám další velký skok, budu začínat s malou výhodou, jelikož my už od příštího roku závodíme s osmnáctipalcovými koly. Mým cílem je F1, takže příští rok bude mým úkolem zisk titulu ve F2."