Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nový Iglesias aneb Sainz ve světě múz

Nový Iglesias aneb Sainz ve světě múz

Jeho interpretace písně Smooth Operator vzbudila senzaci

Uplynulá sezona F1 přinesla vedle spousty napětí a boje také události, které neměly světodějný význam. Způsobily však jejich aktérům nemalé obveselení.

Jednou z nich byla neočekávaná pěvecká kreace Carlose Sainze po projetí cílem Velké ceny Maďarska. Na počest svého překvapivého čtvrtého místa zanotoval v dojezdovém kole šlágr Smooth Operator. Pikantní na tom bylo, že vůbec nevěděl, co název dílka vlastně znamená.

Není divu, ani většině mladších diváků u obrazovek melodie (dá-li se o něčem takovém mluvit...) nic neříkala. Byla totiž populární v roce 1983, kdy ji nahrála skvělá nigerijská rhythm and bluesová zpěvačka Sade.

Absolutně jsem netušil, o čem to je. Až lidé z týmu mně to prozradili. Neznamená to, že bych se za někoho takového považoval. Ale napadlo mě, že to mohu obrátit v žert,“ vysvětloval španělský jezdec. Smooth Operator totiž v přeneseném významu, o který zde jde, znamená totéž jako chytrák, filuta (velmi kulantně řečeno).

Sainz svůj umělecký výkon umístil na síti a záhy se kolem videa strhl poprask. Nesčetní tvůrci více či méně zdařile mixovali originální produkt s jeho a brzy status zaznamenal přes tisíc „lajků“.

Novopečený následník slavných pěvců a svých krajanů Plácida Dominga nebo Julia Iglesiase tudíž neváhal a dal si repete i po třetí příčce na Interlagosu.

Zbývá ještě objasnit, jak se Sainz k songu vlastně dostal. Během jízdy autem do Silverstone na VC Velké Británie ho shodou okolností několikrát po sobě slyšel v rádiu. Utkvěl mu v paměti a už po skončení tohoto závodu se pokusil o jeho svéráznou interpretaci. Televizní režie však tento moment tenkrát opominula.