Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Macík je již v Saúdské Arábii

Macík je již v Saúdské Arábii

Kontrola na alkohol se nekonala

Předvoj týmu Big Shock Racing, sestávající z pilota kamionu Iveco Martina Macíka a navigátora Františka Tomáška, již dorazil do Džiddy, místa startu 42. ročníku Rallye Dakar.

Cesta proběhla hladce. Prozkoumáváme město, ochutnáváme zdejší jídlo, dospáváme se a chystáme vše potřebné,“ ohlásil se Macík.

Už před odletem spolu se všemi ostatními účastníky podepsal kodex chování, v němž se kromě jiného zavázal, že nebude chodit ve spodním prádle na veřejnosti, předbíhat ve frontách, pouštět nahlas muziku v době modliteb nebo přebíhat silnice mimo přechod. Oblečení nesmí být vyzdobeno obrázky s pohoršujícími nebo násilnými motivy. Muži mají nosit dlouhé kalhoty, ženy zahalovat vyjmenované partie.

 

Čas zbyl i na ochutnávku místních gastronomických specialit

 

Pouštní království je nicméně přijalo vlídně „Vojáci na letišti byli velice přátelští, kontroly formální a nekonala se ani slibovaná prověrka na požití alkoholu,“ konstatoval Tomášek.

Zbytek výpravy dorazí do Saúdské Arábie ve čtvrtek 2. ledna. Hned poté dojde v místním přístavu k vyzvednutí závodních i doprovodných vozidel a absolvování zbývající části technických přejímek. Následovat budou terénní shakedown a v sobotu slavnostní start.