Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albonovým letošním cílem je přiblížit se Verstappenovi

Albonovým letošním cílem je přiblížit se Verstappenovi

Na titul zatím nemyslí

Alexander Albon si před sezonou 2020 dává realistický cíl. Loni poprvé usedl do vozu F1, začal si zvykat na život v malém týmu F1 (jenž je mnohonásobně větší než špičková stáj F2), zaskočila ho pozornost médií i délka závodu... Od poloviny sezony si už zvykal na život ve špičkovém týmu, všudypřítomná média a bojoval o udržení tohoto místa pro rok 2020. Povedlo se, ale po tak rychlých skocích na výsluní motorsportu potřebuje na sobě pracovat, než se začne opravdu srovnávat s nejlepšími.

"Nesmím zapomenout, v jaké fázi se nacházím. Ve F1 jsem jeden rok a méně než polovinu sezony jsem odjel s tímto týmem. Mým cílem bude dotáhnout se na Maxe (Verstappena)," brzdí Albon přehnaná očekávání.

"Tento rok chceme být silní hned od prvního dne. Lidé v továrně pracují na plné obrátky, nehodláme slevit z tlaku na Mercedes a Ferrari. Věřím, že v Melbourne budeme schopni bojovat na špici. Jinak hlavně očekávám, že příští rok bude prostě normálnější. Minulý byl pro mě nováčkovským a všelijaký, jen ne normální.

Naučil jsem se, že se nemohu nechat mást humbukem zvenčí. Musím se soustředit pouze na sebe a dělat si svou práci. Tohle je týmový sport, ale každý jezdí podle sebe. Já se musím přimět přestat tlačit na pilu v trénincích. Závod v Brazílii beru jako náznak toho, co by mohlo být. Na tom chci stavět."

Albon si přeje takovou normální sezónu F1