Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ptáčka v neděli zbrzdily kolize a porucha

Ptáčka v neděli zbrzdily kolize a porucha

Hampton Downs ale opouští spokojen

Petr Ptáček odjíždí z Hampton Downs Motorsport Parku, kde se konal třetí díl letošní Toyota Racing Series, s premiérovým pódiovým umístěním v tomto seriálu. K sobotnímu třetímu místu přidal o den později pátou a desátou příčku.

Do úvodního klání nastoupil z pole position, nedokázal ho však obhájit. „Před závodem jsme provedli malou úpravu nastavení. Ze zpětného pohledu to nebylo nejšťastnější rozhodnutí a přišli jsme trochu o rychlost. Z umístění na stupních vítězů mám ale pochopitelně radost,“ uvedl sedmnáctiletý jezdec. 

Petr Ptáček převzal cenu pro vítěze sobotní kvalifikace

V první nedělní jízdě bohužel doplatil na kolizi hned v postartovní zatáčce, po níž ale úspěšně doháněl velkou ztrátu.

Závěrečné vystoupení českého reprezentanta poznamenala porucha motoru, kvůli které byl nucen zajet do boxů. Naštěstí pro něj v té chvíli a potom ještě dvakrát vyjel safety car, takže zlikvidoval kolo ztráty a dokonce se prosadil do elitní desítky.

Celkově vzato jsme já i tým přesvědčeni, že jsme odvedli dobrou práci, na které můžeme stavět. Mně to dodalo potřebné sebevědomí, protože jsem si dokázal, že jsem s to bojovat o prvenství v kvalifikaci i závodě,“ zhodnotil průběh víkendu Ptáček.

Seriál pokračuje příští týden (7. - 9. února) na okruhu Pukekohe Park Raceway.

Nedělní výsledky:

1. závod:

1. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport), 2. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +0,472, 3. Oliver Rasmussen (DK, mtec Motorsport) +1,295...5. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +4,245.

2. závod: 1. Igor Fraga (BR, M2 Competition), 2. Grégoire Saucy (CH, Giles Motorsport) +0,744, 3. Juki Cunoda (J, M2 Competition) +1,250...10. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +6,524.

Celkově: 1. Igor Fraga (BR, M2 Competition) 219, 2. Liam Lawson (NZ M2 Competition) 202, 3. Grégoire Saucy (CH, Giles Motorsport) 171...8. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) 123.