Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Proč je Mercedes skoro outsiderem

Proč je Mercedes skoro outsiderem

Raději každé dva roky nové předpisy

Také nový vůz Mercedesu má za sebou úvodní kilometry. Absolvoval je s ním dnes v Silverstone v rámci filmovacího dne Valtteri Bottas, kterého potom v kokpitu vystřídal Lewis Hamilton. W 11 EQ Performance současně ukázal své tvary, když lakování bylo prozrazeno již dříve.

Tým se chystá zaútočit znovu na oba tituly. Pokud by ho Hamilton obhájil, vyrovnal by tím rekord Michaela Schumachera, dlouho označovaný za nepřekonatelný. Vzhledem k tomu, že předpisy se prakticky nezměnily, neměl by to být velký problém. Nebo ano? 

Podle Wolffa vůz do testů ještě dozná určitých změn

Pro nás to není vůbec výhodné,“ překvapil šéf stáje Toto Wolff v rozhovoru pro auto motor und sport. „Pokud jsou pravidla dlouho stabilní, dochází k postupnému vyrovnávání. Pokroky, které se dělají v prvních letech, se neustále zmenšují. V konečném důsledku se všichni dostávají na stejnou úroveň.

Tak zlé to určitě nebude, i když zrnko pravdy v tomto vyjádření je. „Vůbec nejlepší by bylo, kdyby každé dva roky vstupoval v platnost přepracovaný technický reglement. S naší organizací a vývojovou silou bychom byli pokaždé schopni postavit auto, které by okamžitě patřilo k nejlepším,“ dodal Wolff.