Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Šílená Velká cena Nového Zélandu

Šílená Velká cena Nového Zélandu

Ptáček u protinožců mezi nejlepšími

Na výborném pátém místě uzavřel Petr Ptáček svoje účinkování v letošním ročníku Toyota Racing Series. Celkem třikrát, v Hampton Downs, Pukekohe a Manfeildu, se mu podařilo vystoupit na pódium.

Poslední díl seriálu se odehrával na Okruhu Chrise Amona v Manfeildu, přičemž závěrečný závod se jel jako Velká cena Nového Zélandu.

V sobotu český reprezentant po startu z devátého stání proťal cílovou čáru na sedmé pozici. V úvodním nedělním klání bojoval zpočátku o nejvyšší příčku, ale v tlačenici probrzdil, což mělo za následek vytvoření plošky na pneumatice. V dalším průběhu mu pak život znepříjemňovaly silné vibrace. Rozumně se proto soustředil na obranu třetí příčky před dotírajícím Igorem Fragou, jenž se nakonec stal vítězem šampionátu. 

Petr Ptáček rozhodně nemusí opouštět Nový Zéland se svěšenou hlavou

Cítil jsem se trochu frustrovaný, protože vím, že můj konečný výsledek mohl být bez chyby ještě lepší,“ připustil Ptáček. „Bronzový stupínek je přesto slušný, když vezmeme v úvahu, jakým těžkostem jsem čelil.

Ve svém finálovém vystoupení byl pilot stáje mtec Motorsport klasifikován jako pátý. „Bylo to docela šílené kvůli množství soubojů a také žlutých vlajek,“ uvedl Ptáček. „Pro tuto příležitost jsem si uchoval svoje nejlepší gumy. Když ale byly na vrcholu svého výkonu, rozhodl jsem se nejít do úplného rizika, protože mně v první řadě šlo o umístění v mistrovství.“

Pobyt na Novém Zélandu jsem si opravdu užil a mám pocit, že jsem jako závodník udělal další velký krok vpřed. Konečné páté místo beru, protože v monopostech působím teprve dva roky,“ zhodnotil úvod sezony. Program pro její hlavní část hodlá zveřejnit do konce února.

Výsledky:

1. závod: 1. Igor Fraga (BR, M2 Competition), 2. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +1,668, 3. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) +2,318...7. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +6,813.

2. závod: 1. Tijmen van der Helm (NL, Kiwi Motorsport), 2. Franco Colapinto (RA. Kiwi Motorsport) +1,740, 3. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +4,393.

3. závod: 1. Igor Fraga (BR, M2 Competition), 2. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) +1,724, 3. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +3,387...5. Petr Ptáček (CZ. Mtec Motorsport) +6,932.

Konečné pořadí:

1. Igor Fraga (BR, M2 Competition) 362, 2. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) 359, 3. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) 315, 4. Juki Cunoda (J, M2 Competition) 257, 5. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) 241.