Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zaměstnanci AlphaTauri museli zůstat doma

Zaměstnanci AlphaTauri museli zůstat doma

Italskou stáj omezil koronavirus

U stovek lidí v Itálii byla potvrzena nákaza koronavirem, což nemohlo neovlivnit život ve zdejších týmech F1. AlphaTauri přiznala, že některé zaměstnance raději nechala doma a během přípravy na novou sezonu se obejde bez nich.

"Děláme, co považujeme za správné a potřebné," vysvětluje mluvčí týmu. "Ještě více dbáme na čistotu, dezinfikujeme několikrát denně. Kromě toho jsme zmapovali bydliště našich zaměstnanců, i dodavatelů a poskytovatelů služeb, a žádný z nich není z červené zóny. Mluvili jsme s lidmi, kteří žijí v blízkosti červených zón, nebo tam mají rodiny, takže nyní máme všechny potřebné informace."

Mluvčí dále uvedl, že čtyři členové týmu, kteří byli v kontaktu s osobami z červené zóny, přestali chodit do továrny ve Faenze a byla jim nařízena práce z domova.

Ferrari zatím reagovalo uzavřením muzea a zrušením turistických prohlídek továrny v Maranellu. Během testů ve Španělsku z týmů F1 nejstriktněji zareagoval McLaren, který zakázal vstup do svého motorhomu všem osobám, které v posledních 14 dnech navštívili Čínu.

Kvůli koronaviru byla na neurčito odložena Velká cena Číny, skeptici však tvrdí, že v potenciálním ohrožení jsou i další východní závody ze začátku kalendáře, tedy VC Austrálie, VC Bahrajnu a VC Vietnamu. V případě nejhoršího scénáře by sezona začala až 3. května v nizozemském Zandvoortu. Samozřejmě, pokud by se vir do té doby nerozšířil po Evropě.

Šéfové italských týmů mají před sezonou o starost více (na snímku Franz Tost)