Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel neví, zda by se dokázal vrátit do středu pole

Vettel neví, zda by se dokázal vrátit do středu pole

Už zapomněl, jaké to vlastně je

Přestože sezona 2020 byla přerušena dříve, než vůbec začala, čas se nezastavil a jezdci přemýšlejí, se kterým týmem začít vyjednávat o smlouvě na rok 2021. V případě Sebastiana Vettela je jasné, že prioritu bude mít Ferrari. To by ho však mohlo nechat odejít a do nové éry F1 nastoupit s ještě více omlazenou jezdeckou dvojicí.

"Jsem si vědom toho, že toto bude pro mě důležitý rok a neskrývám, že se chci ucházet o místo u Ferrari," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Antonio Giovinazzi, jenž je v juniorském programu Ferrari a mnozí v něm vidí ideálními materiál na nosiče vody k budoucímu šampionovi Charlesu Leclerkovi.

Vettel je spojován s místem u McLarenu, ale sám neví, zda by takovou nabídku akceptoval.

"Nevím, na to nedokážu odpovědět," řekl čtyřnásobný šampion. "Ve středu pole jsem závodil jen na samém začátku kariéry. Začínal jsem s Toro Rosso a pak jsem šel rovnou do Red Bullu. Můj druhý rok s Toro Rosso (v prvním odjel pouze sedm závodů za Toro Rosso a jeden za tým BMW, pozn. red.) byl fantastický. Bojovali jsme o dvanáctá, pak o desátá místa a na konci sezony jsme již pravidelně končili v první desítce."

GP Číny - Red Bull - Sebastian Vettel

Po první kompletní sezoně ve středu pole Vettel skočil rovnou do boje o titul a od té doby závodí pouze za špičkové týmy. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz