Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault vyhrál virtuální VC Bahrajnu

Renault vyhrál virtuální VC Bahrajnu

Žou porazil závodní jezdce F1

Formule 1 v neděli 22. března uspořádala virtuální velkou cenu Bahrajnu. Je to malá náplast na velkou díru v kalendáři F1 i ostatních sérií. Vítězem se stal vývojový jezdec Renaultu Číňan Guanyu Žou. Závodu se zúčastnili dva jezdci, kteří měli stát na startu reálné VC Bahrajnu - nadšený streamer Lando Norris z McLarenu a nováček Williamsu Nicholas Latifi. Zbytek sedaček obsadili testovací, náhradní i bývalí jezdci týmů F1, mladí závodníci z juniorských programů i populární e-závodníci.

Vzhledem k technickým problémům s platformou F1 2019 byl závod zkrácen z 28 na 14 kol. Část závodu za Landa Norrise odjela umělá inteligence, jelikož měl problémy s nestabilním připojením k internetu.

Na pole position stáli Rakušan Philipp Eng ve voze Red Bullu a Esteban Gutiérrez v Mercedesu. Žou byl ve druhé řadě spolu s Latifim. Na startu kolidovali Nico Hülkenberg (Racing Point) a mladík Dino Beganovic (Ferrari). Veterán Johnny Herbert si to střihl křížem přes první zatáčku a ze šestnáctého místa se okamžitě dostal na první, ale pravidla hry neoklamal a okamžitě byl informován o udělení penalizace.

O vedení pak bojovali Žou a Eng. Pouze když dvojice zamířila do boxů pro nové pneumatiky, objevil se ve vedení druhý jezdec ve voze Mercedesu Stoffel Vandoorne. Vandoorne se po jeho zastávce na novějších pneumatikách prodral před streamera Broadbenta (Racing Point) a v předposledním kole i před dosud druhého Enga, zatímco vedoucí Žou pohodlně zvyšoval svůj náskok. Poslední kolo okořenil souboj Norrise s Broadbentem, který se táhl přes několik zatáček a skončil vytlačením závodníka McLarenu do bariéry stojící vedle poslední zatáčky okruhu. Latifi obsadil šesté místo.

Renault dosáhl nečekaného vítězství. Foto: F1 2019

Zdroj: FORMULE.cz