Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen zvítězil na okruhu Road America

Verstappen zvítězil na okruhu Road America

V simulátoru tentokrát nenašel přemožitele

Max Verstappen se tentokrát v domácím simulátoru více soustředil a v e-sportovním závodě na okruhu Road America vybojoval vítězství v první i v hlavní jízdě série Real Racers Never Quit, pořádané v simulační hře iRacing.

Verstappen tak dal zapomenout na nepříliš přesvědčivý výkon z Watkins Glen. Jelo se dvakrát jedenáct kol ve vozech evropského šampionátu F3 specifikace 2017 a na start se postavili profesionální jezdci i špičkoví e-závodníci. Překvapivě se na seznamu jezdců objevil také mistr světa z roku 2009 Jenson Button, pro kterého to měla být e-sportovní premiéra, ale odjel pouze pár kol z prvního závodu, nejspíš kvůli technickým problémům.

Ve druhém závodu se Verstappen nejprve potýkal s Landem Norrisem, jenž skončil v prvním závodě třetí. Britský závodník se ale dopustil jezdecké chyby a propadl se do hloubky pole. Pak se už Verstappena pokusil vyzvat pouze vítěz kvalifikace Daniel Juncadella (známý ze závodů DTM). Po malé Verstappenově chybě Juncadella vycítil příležitost, ale z urputného boje vyšel jako poražený. Třetí Kelvin van der Linde (závodník GT) vše sledoval s uctivým odstupem.

Verstappen okupuje první místo průběžného pořadí seriálu.

Jediný chladič v tomto kokpitu chladí nadupané PC. Foto: Verstappen

Zdroj: FORMULE.cz