Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Které závodní hry má Norris nejraději?

Které závodní hry má Norris nejraději?

Příznivce dvou populárních sérií vůbec nepotěšil

Mezi jezdci velkých cen je Lando Norris rozhodně jedním z největších nadšenců virtuálního závodění, snad spolu s Maxem Verstappenem vůbec největší. Na sociálních sítích nedávno svým fanouškům vysvětlil, které závodní hry má rád a proč.

Nepřekvapí nás, že inklinuje k simulátorům a hry poskytující přímočařejší zábavu širšímu okruhu hráčů ho nedokáží oslovit. Jako první si vzal na paškál nejprodávanější sérii pro konzole PlayStation Gran Turismo, jejíž nejnovější díl nese jméno Gran Turismo Sport, naznačující velké e-sportovní ambice.

"Gran Turismo je spíše arkádová hra. Vůbec tam nejezdíte jako v opravdovém autě," nešetří Norris populární hru. "Oproti tomu iRacing funguje jako simulační program, dává mnohem lepší zpětnou vazbu na volant. Celkově je tam pocit z jízdy více realistický. Je to simulátor, pracuje s odezvou na volantu, umožňuje měnit nastavení vozu a další věci. Gran Turismo je otřesné. Jako byste ani neřídili vůz, všude jezdíte smykem. To je hodně hloupé, proto se v této hře ani nepořádají žádná velká klání.

Přesto se Norris chtěl účastnit virtuálních velkých cen ve F1 2019. jJnže při obou pokusech ho vyřadily technické problémy, takže hra letěla do koše. Nelichotivě se o ní vyjádřil i Max Verstappen, jenž Norrisovi poradil hodit do koše celý počítač, aby se té hry zbavil opravdu nadobro.

"Řízení (ve F1 2019) je důvodem, proč se Max nikdy neúčastní. Není podobné reálným vozům. O iRacingu se dá říci, že řízení je vcelku podobné reálu. Sérii F1 bych nedoporučil někomu, kdo má zájem o realistické závodění. Určitě raději iRacing nebo rFactor," radí pilot McLarenu.

Takhle to vypadá, když se domácí závodění bere opravdu vážně. Foto: Lando Norris

Zdroj: FORMULE.cz