Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel vyjednává pouze s Ferrari

Vettel vyjednává pouze s Ferrari

Smlouvu může podepsat ještě před prvním závodem

Sebastian Vettel německým médiím řekl, že o nové smlouvě vyjednává pouze se Scuderii Ferrari. Podstatné je už to, že tímto potvrdil, že jednání běží, přestože letošní sezona ještě nezačala. Navíc je velmi pravděpodobné, že ještě minimálně dva měsíce ani nezačne. Potom by bylo potřeba několika závodů, aby si tým udělal představu o jezdcově aktuální formě.

Kromě toho s vyhlídkou na minimálně tři velké ceny každý měsíc nezbude na vyjednávání mnoho času. Nejeden tým nebude chtít čekat a již může s jezdci vyjednávat na základě jejich dosavadních výkonů.

"Myslím, že o tomto jsem se už vyjádřil jasně. Není o čem pochybovat, "odpověděl Vettel na otázku, zda skutečně nevyjednává s více týmy najednou. Následně potvrdil, že smlouva může být podepsána dříve, než se znovu dostane za volant.

"Šance na to je docela vysoká. Závodit budeme až v červnu nebo v červenci, dříve určitě ne. Nestanovili jsme termín, do kdy se chceme dohodnout, ale máme spoustu času a můžeme to dotáhnout dříve, než se dostaneme na trať. Zpočátku se nemyslelo na nic jiného než na zajištění bezpečnosti zaměstnanců, takže nebylo tolik času," uvedl.

V uplynulých týdnech se šuškalo, že Vettelovi bylo nabídnuto pouze jednoroční prodloužení smlouvy.

"Dosud jsem byl zvyklý na tříleté kontrakty. Teď již patřím ke zkušenějším jezdcům, ale nejsem nejstarší. Můj věk v tomto nehraje žádnou roli," řekl 32letý závodník. A má velkou pravdu, protože v poli letos bude i 40letý Kimi Räikkönen a úřadujícím mistrem je 35letý Lewis Hamilton, jenž také se svým týmem jedná o nové smlouvě.

Dále byl Vettel dotázán, zda se krize způsobená koronavirem dotkla i jeho výplatní pásky.

"O tom bych nerad mluvil veřejně. Nebudu současnou situaci zneužívat ke zlepšení svého image," pravil lakonicky.

Mnozí věří, že už je za zenitem. On chce smlouvu s Ferrari na další tři roky. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz