Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rakušané to s velkou cenou myslí vážně

Rakušané to s velkou cenou myslí vážně

Rozběhl se program testování na Covid-19

Vše kolem případné VC Rakouska se zatím pohybuje ve vyloženě hypotetické podobě. Přesto se začínají na Red Bull Ringu podnikat konkrétní kroky pro případ, že by na něm skutečně začala letošní sezona F1 (odvolání předcházející VC Francie se už bere víceméně jako fakt).

Jak před několika dny prozradil Helmut Marko, mohly by se na trati v lůně Alp uskutečnit dokonce dva závody po sobě – 5. a 12. července. Kleine Zeitung nyní oznámily, že se rozjel program masového testování na koronavirus u všech osob, která by s tímto podnikem přišly do kontaktu.

Má se jednat o zhruba 400 osob – personál na okruhu, příslušníky bezpečnostních složek, zdravotníky a rovněž pracovníky okolních ubytovacích zařízení. Byla jim již odebrána krev a odeslána na analýzu do laboratoře. 

Red Bull Ring patří k nejkrásněji položeným okruhům na světě. Foto: Racing Point

Plnou podporu organizátorům mezitím vyjádřil štýrský zemský hejtman Hermann Schützenhöfer: „Samozřejmě uvítám, když i letos bude hostovat na Red Bull Ringu formule 1. Ani v těchto zlých časech nesmíme ztrácet naději. Jsme Dieteru Mateschitzovi neskonale vděčni za jeho obrovské nasazení v této záležitosti. Bylo by krásné, kdybychom mohli lidem z celého světa alespoň prostřednictvím televizních kamer zprostředkovat jak napínavou velkou cenu, tak i pohledy na náš Murtal.

Komentátoři v této souvislosti připomínají, že pokud vše klaplo, přinese to místním činitelům a zejména spolkovému kancléři Sebastianu Kurzovi nemalý politický kapitál. Na druhé straně je zde riziko vzniku nového ohniska nákazy.

Foto: FORMULE.cz