Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Imola se znovu hlásí o slovo

Imola se znovu hlásí o slovo

Vyhovoval by jí termín po Monze

Okruh v Imole na sebe soustředil pozornost v počátcích koronavirové krize, když se vehementně ucházel o místo, uvolněné odvoláním podniku v čínské Šanghaji. Za pár týdnů měla Itálie úplně jiné starosti a na odvážný nápad všichni zapomněli.

Vlastně ne všichni. Šéf Autodromo Enzo e Dino Ferrari Uberto Selvatico Estense nyní znovu vycítil šanci. „Pořád je tu možnost, že letos uspořádáme velkou cenu,“ tvrdí sebevědomě. Uvažuje přitom zcela pragmaticky: „Formule 1 potřebuje odjet co nejvíce závodů, aby mohla vyhlásit mistra světa. Tak proč to nezkusit v Imole?“ 

Imola se nikdy nezbaví nálepky okruhu, na němž zahynul Ayrton Senna. Foto: Autodromo Enzo e Dino Ferrari

Vůbec by mu nevadily ochozy bez diváků, ostatně jinak to na Apeninském poloostrově v dohledné době ani nepůjde. „Podstatné bude, zda získáme vládní souhlas,“ je si vědom.

Zádrhel spočívá také v tom, že Estense by nejraději vyšel suchý z vody, tedy pokud možno za pořadatelskou licenci nic neplatil. To je ovšem dost naivní představa. V krajním případě hodlá požádat o finanční pomoc provincii Emilia Romagna, v níž Imola leží. „Sami na to nemáme,“ přiznává bez ostychu.

Na misku vah hází také dobré počasí i v pozdním podzimu. Nejschůdnější řešení ovšem vidí v termínu bezprostředně po Monze.

Zdroj: FORMULE.cz