Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sezona začne 6. června v Texasu, potvrdila IndyCar

Sezona začne 6. června v Texasu, potvrdila IndyCar

Závod ale nakonec bude bez diváků

Téměř přesně jeden měsíc zbývá do startu letošní sezony IndyCar! Vedení série ve čtvrtek potvrdilo, že ročník odstartuje 6. června na oválu Texas Motor Speedway. Závod se odehraje bez fanoušků, celý program je zhuštěný do jediného dne a platit budou přísná protiepidemiologická opatření.

„Jsme nadšení, že zahájíme sezonu IndyCar Series na Texas Motor Speedway,“ uvedl prezident IndyCar Jay Frye. „Úzce jsme spolupracovali s Eddiem Gossagem (prezident Texas Motor Speedway – pozn. red.), celým týmem TMS a s epidemiology, abychom vše naplánovali tak, že bude zajištěna bezpečnost účastníků,“ dodal.

Závody pod umělým osvětlením mají své kouzlo. Foto: IndyCar

Týmy v Texasu čeká perný den, dvouhodinový trénink začne v půl druhé odpoledne místního času. Hodinu a půl po jeho skončení začne kvalifikace a v 20:45 místního času (v 3:45 našeho času) odstartuje závod.

Navíc týmy mohou dorazit na okruh jen s omezeným počtem lidí. Pro ty budou připraveny roušky a další ochranné pomůcky. Všichni projdou zdravotní prohlídkou a budou muset dodržovat v padoku bezpečné odstupy. Závod byl zkrácen z 248 kol na pouhých 200, což odpovídá distanci 300 mil.

„Amerika potřebuje živé sportovní akce a tomu, že závod Genesys 300 vtrhne z Texasu do jejich obýváků, nebudou moci uvěřit. Jedna z největších sportovních událostí na světě, Indy500, byla odložena kvůli koronaviru na srpen. Takže všechna ta energie, očekávání, frustrace a vzrušení budou jezdcům proudit v žilách. Obvykle závod v Texasu končí fotofinišem při rychlostech 220 mil za hodinu,“ pozval fanoušky prezident okruhu Gossage.

Zdroj: FORMULE.cz