Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Super Formuli čeká virtuální závod

Super Formuli čeká virtuální závod

Nastoupí většina startovního pole

Také závodníci Super Formule poměří své síly na poli elektronického sportu. Stane se tak v neděli 17. května od 12:00 SELČ ve hře Gran Turismo Sport, která jako jediná obsahuje monoposty Dallara SF19, s nimiž se v japonské sérii závodí.

Součástí podniku budou kvalifikační a mistrovský závod. Jezdec, který během nich nasbírá nejvíce bodů ze všech, získá titul šampiona. Zatím není jasné, na jakém okruhu se piloti utkají. Dá se ale předpokládat, že volba padne na Suzuku, Fuji Speedway nebo Autopolis, což jsou jediné okruhy z letošního kalendáře, které můžeme na platformě Gran Turismo Sport nalézt.

Co již ale potvrzeno bylo, je startovní listina. Ta čítá dohromady sedmnáct jmen, přičemž hned šestnáct z nich je součástí pole pro nadcházející ročník. Z aktuálního roštu Super Formule se v akci neobjeví pouze dvojnásobný šampion z let 2013 a 2018 Naoki Jamamoto, Jüri Vips, Charles Milesi a také Tatiana Calderónová, která bude během ročníku 2020 jako jediná reprezentovat něžné pohlaví.

První tři zmínění nebudou ve virtuálním klání nikým nahrazeni, což znamená, že jejich stáje Dandelion Racing (Jamamoto), Mugen (Vips) a B-MAX with Motopark (Milesi) nasadí pouze jeden vůz. Calderónovou ovšem v barvách týmu Drago Corse with ThreeBond nahradí majitel této stáje a zároveň šampion japonských GT z roku 2000 Ryō Mičigami. Toho jsme v období 1997-2004 a poté ještě během sezony 2006 mohli vídat mimo jiné i v předchůdkyni Super Formule – Formuli Nippon. Během svého účinkování na této scéně si připsal celkem dvanáct pódiových umístění.

Na reálné okruhy by měla Super Formule vrátit během posledního srpnového víkendu v Motegi. Právě tento podnik je po přeložení úvodního závodu v Suzuce na konec sezony a po odkladu klání na okruzích Fuji Speedway, Autopolis a Sportsland Sugo jako první na řadě.

Startovní listina pro virtuální podnik Super Formule:

stáj sestava
TOM´S Nick Cassidy, Kazuki Nakadžima
Kondō Racing Kenta Jamašita, Sacha Fenestraz
KCMG Kamuj Kobajaši, Judži Kunimoto
ROOKIE Racing Kazuja Ošima
Team Impul Juhi Sekiguči, Ryō Hirakawa
INGING Hiroaki Išiura, Šo Cuboj
Dandelion Racing Nirej Fukuzumi
Drago Corse with ThreeBond Ryō Mičigami
Team Mugen Tomoki Nodžiri
B-MAX Racing with Motopark Sérgio Sette Câmara
Nakajima Racing Tadasuke Makino, Tošiki Oju

 

zdroj: FORMULE.cz