Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff s Mercedesem vyjednává o společné budoucnosti

Wolff s Mercedesem vyjednává o společné budoucnosti

Přiznává, že jeho setrvání v týmu není jisté

Zatímco na trhu s jezdci začaly velké nákupy, tým Mercedes nemá na rok 2021 smlouvu ani s jedním jezdcem. Může to souviset s tím, že nemá jasnou strategii, protože zatím není jisté, kdo tým od příštího roku povede. Všechny zprávy o odchodu Tota Wolffa do jiného týmu, do čela automobilky Aston Martin nebo do vedení formule 1 se prozatím ukazují být nepravdivé. Je ale pravdou, že šéf týmu má kontrakt už jen na šest nejbližších měsíců a ještě neví, zda podepíše další. Případný přestup jinam komplikuje fakt, že je spoluvlastníkem týmu, pro který pracuje.

"Bez Nikiho jsem teď jediným spoluvlastníkem. Diskutujeme o tom, zda by měla být prodloužena moje smlouva coby šéfa týmu a zároveň o tom, zda se budou měnit podíly. Jednání pokračují," prozradil Rakušan v rozhovoru pro ORF.

Wolff je bývalý závodník. V roce 1994 například vyhrál kategorii v prestižním vytrvalostním závodu 24 hodin Nürburgringu. Do F1 se ale v roce 2009 dostal jako investor týmu Williams, což mu umožnilo proniknout i do jeho managementu. Když ho potom lanařil Mercedes, nabídl mu podíl ve svém továrním týmu, ale pod podmínkou, že se zbaví akcií Williamsu. Wolff od té doby zastával místo výkonného ředitele a vlastnil 30 % týmu. Niki Lauda se stal nevýkonným ředitelem s 10% podílem a majoritu si ponechal Daimler, mateřská společnost Mercedesu.

Chtěl by se Wolff teď vzdát podílu ve velmi dobře rozjeté mašině, aby se stal šéfem třeba Aston Martinu? Nebo by se mohl Mercedes, vzhledem k situaci v automobilovém byznysu, stáhnout a Wolffovu týmu ponechat pouze své jméno a motory? Odpověď se určitě dozvíme v příštích měsících.

Pokud Wolff odejde, přijde Mercedes o Lewise Hamiltona? Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ