Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton mě nepotřebuje

Hamilton mě nepotřebuje

Wolff pořád ještě neví, zda zůstane šéfem Mercedesu

Nová dohoda Concorde je podepsána. Všechny současné týmy, včetně Mercedesu, se zavázaly zůstat ve F1 minimálně do roku 2025. Německá automobilka však stále nemá smlouvu ani s Lewisem Hamiltonem, ani s Totem Wolffem. Šéf týmu popírá spekulace, že s Hamiltonem na sebe čekají, než oba dostanou od Němců to, oč žádají.

"Podle mě je jasné, že pro Lewise bude nejlepší zůstat a že to chce udělat," řekl Wolff. "Je dost pravděpodobné, že díky tomu vyhraje další závody a snad i tituly. Lichotí mi, pokud tvrdí, že se rozhodne i podle mě, ale on ví, že tady tak nebo tak bude skvělý tým, který ho bude vždy podporovat."

Sám Wolff se prý ještě nerozhodl, zda chce zůstat.

"Nechci, aby to vyznělo tak, že jsem na odchodu, ale pravdou je, že o tom uvažuji. Uvažuji o tom, kam formule 1 směřuje, jak se svět změnil kvůli Covidu. A mám další, osobní důvody. Susie (Wolffová, jeho manželka) má teď dobrou práci, vede tým formule E, ale je kvůli tomu často na cestách. A já měl za posledních osm let asi tak 120 závodů F1. I to je věc, kterou musím brát v úvahu. Je spousta důvodů, kvůli kterým chci zůstat. Zároveň vím, že to nebude zadarmo. Ale myslím si, že určitě zůstanu s Mercedesem. Jen si nejsem jist, v jaké pozici," konstatoval.

Dokážete si představit garáž Mercedesu bez Tota Wolffa? Foto: Mercedes

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes