Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O druhém jezdci Mercedesu je již rozhodnuto

O druhém jezdci Mercedesu je již rozhodnuto

Bottas nebo Russell?

Šéf týmu Mercedes v Belgii prozradil, že výsledek včerejší kvalifikace, jako ani výsledek dnešního závodu, již nemůže mít žádný vliv na to, kdo bude ve voze tohoto týmu příští rok závodit vedle Lewise Hamiltona. Mercedes totiž učinil velké rozhodnutí během letní přestávky. Takže Valtteri Bottas nebo George Russell? To pořád nevíme, jelikož volba je zatím tajemstvím.

Mercedesu se v Belgii nějaký čas dařilo odrážet dotazy novinářů dobře formulovanými odpověďmi. Už ve čtvrtek některá zahraniční média informovala, že stále není rozhodnuto a rozhodne se až v září. Podle přesné citace ale v září bude rozhodnutí oznámeno. Zmínění jezdci novinářům zase odpovídali ve stylu: "Zatím nemám nic, co bych mohl oznámit." Není ale úplně jisté, že oni už odpověď znají.

Pod nátlakem se přiznal šéf týmu, Toto Wolff, který v sobotu při dvou různých příležitostech odpověděl "ano" na otázku, zda rozhodnutí už náhodou nepadlo.

"Vždycky jsem k vám byl upřímný," tvrdí o sobě Rakušan, který tedy ví, ale nepoví. Russellovi tedy jeho fantastické druhé místo ve včerejší deštěm smáčené kvalifikaci už nijak nepomůže.

"Víme, jaký poklad v Georgovi máme. Byl výjimečný v juniorských sériích, byl výjimečný ve Williamsu, byl výjimečný s námi (loni) v Bahrajnu. Pokud bych ještě teď potřeboval o jeden silný důkaz více, tak by někde musela být chyba."

Třeba Mercedes pouze nechtěl Bottasovi pokazit narozeniny. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes