Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff hledá nástupce

Wolff hledá nástupce

Závody chce sledovat z pohodlí domova

Toto Wolff to stále nemá černé na bílém, ale jeho kariérní budoucnost je čím dál jasnější. Již déle od něj slýcháme, že chce zůstat v týmu Mercedes, ale neláká ho představa dalších let strávených na cestách kolem celého světa. Plánem tedy je, že se ve struktuře managementu přesune na méně časově náročné místo a z něj bude dohlížet na někoho, kdo ho nahradí v náročné roli šéfa týmu.

"Vím, že stále mohu být přínosem. A víkendy velkých cen mě baví. Od lockdownu mě baví ještě víc. Ale musím už myslet na to, jaká bude budoucí podoba týmu," řekl Wolff, který je i minoritním akcionářem.

"Velmi rád bych byl v příštích letech svědkem toho, jak po mně přijde jiný šéf týmu a bude lepší, než bych v té době byl já. Již se na tento projekt těším. Není to tak, že bych se na tým vykašlal. Jsem spoluvlastník a zůstávám s týmem. Na tom jsme se už s Daimlerem dohodli. Ale pak se můžu přesunout do jiné funkce. Mohu být generálním ředitelem, předsedou, to ještě nevíme. Daimler v podstatě nechal výběr na mně. Ale než se přesunu na novou pozici, musím najít někoho jiného na 23 závodů ročně. Potom mohu tým sledovat třeba přes Zoom."

Wolff prý sám neví, zda jeho přesun potrvá rok, dva nebo tři, jelikož ještě ani nezná jméno svého nástupce.

Šéf extrémně úspěšného týmu našel novou výzvu. Jde hledat stejně dobrého nástupce. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes