Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

ROKiT prý začne podporovat Mercedes

ROKiT prý začne podporovat Mercedes

Došlo ke krádeži sponzora?

Několik zahraničních médií vyrukovalo s tvrzením, že ROKiT vyjednává s týmem Mercedes o sponzorské smlouvě.

Je to tentýž ROKiT, který měl platnou sponzorskou smlouvu s Williamsem, ale na konci května tohoto roku bylo oznámeno ukončení této smlouvy. Ve stejný den, jako tým oznámil, že hledá velkého investora, možná i nového majitele majoritního podílu Franka Williamse. Říkalo se, že ROKiT neposílá peníze v dohodnutých termínech. Společnost ale oznámila, že její jiné aktivity v motorsportu, ve Formuli E a v Sérii W, budou pokračovat.

Objevily se dvě rozdílné verze příběhu o spojení ROKiTu s Mercedesem. Web motorsport tvrdí, že Williams informoval ROKiT o ukončení smlouvy na titulárního sponzora týmu v ten samý den, kdy to oznámil světu. Claire Williamsová prý takto udělala ve jménu týmu i na voze prostor pro společnost, která Williams koupí. Konkurenční portál racefans ale cituje přímo Williamsovou.

"Jsme absolutně v šoku z toho, že tým, s nímž máme dlouholetý vztah, podepsal smlouvu s ROKiTem. Hlavně, když předci dobře ví, k čemu u nás došlo," řekla zástupkyně šéfa týmu.

Podle tohoto webu si ROKiT vybíral z týmů Mercedes, Ferrari, Racing Point a Haas, zatímco Williams ho za zrušení smlouvy žaluje o 25 milionů amerických dolarů.

Tak se zdá, že ROKiT z F1 nezmizí. Pouze se přestěhuje. Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.CZ