Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Situace v Jordanu se vyostřuje

Situace v Jordanu se vyostřuje

Stáji hrozí krach před závodem v Silverstone.

Jak jsme Vás již informovali, začínají se potvrzovat dohady o vážných finančních potížích týmu Jordan. Ty by mohly donutit vlastníka stáje Alexe Schneidera prodat rozhodující podíl v týmu. Zatímco rusko-kanadský obchodník krizi uvnitř Jordanu popírá, o koupi stáje se zajímá bývalý pilot formule 1 Eddie Irvine.
 
Ten byl v paddocku několikrát spatřen po boku ruského miliardáře Roustama Tarika, který zbohatl díky licenci na prodej Vodky a v současné době mu patří nejúspěšnější ruská banka Russian Standard Group. Jeho majetek se odhaduje na 4.6 miliardy dolarů.
 
Tariko se nejprve chtěl stát hlavním sponzorem Jordanu, jakmile se však seznámil se situací v týmu, rozhodl se jej koupit celý. Schneider se však brání prodeji více jak padesátiprocentního podílu, možná však nebude mít na výběr. Týmu hrozí krach a to bezprostředně před domácím závodem v Silverstone.
 
Zdroje z týmu hovoří o tom, že celá organizace přišla v pěti měsících o 40 zaměstnanců. Projekt, ve kterém měla Dallara budoucí stáji Midland F1 postavit nový vůz, byl zastaven. Šéf Colin Kolles prý navíc vůbec nezvládá organizaci týmu formule 1. Účty i výplaty jsou vypláceny pozdě nebo dokonce vůbec. To vede k nespokojenosti zaměstnanců.
 
Pokud by Schneider přece jen svolil k prodeji týmu, Eddie Irvine by se stal jeho šéfem. Pokud ne, bude dvojice Tariko-Irvine usilovat o koupi stáje Minardi.