Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly to téměř vzdal

Gasly to téměř vzdal

Tým ho požádal o odstoupení ze závodu

Pierre Gasly prozradil, že ho jeho tým AlphaTauri téměř stáhl z nedělní Velké ceny Rakouska. Kdyby byl monopost odstavil v boxech pouze po 10 kolech závodění, nemohl by získat body za sedmé místo v cíli.

"Byli jsme neskutečně blízko k odstoupení ze závodu," řekl francouzský jezdec. "Tým mě požádal, abych v desátém kole zajel do garáže. Brzdový pedál změkl a teplota brzd vyletěla do nebe. Požádal jsem pouze o jedno další kolo.

Dobře, můžeš, řekli mi. Zůstal jsem na trati a bylo to o něco lepší. A v cíli jsem byl sedmý! Byli jsme pouze kolo od odstoupení a nakonec jsme získali slušnou porci bodů."

Gaslymu samozřejmě pomohlo, že mnoho soupeřů nemělo takové štěstí a ze závodu odstoupili. Před ním jezdili Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Lance Stroll i Alexander Albon, kteří byli jasně rychlejší. A připočítat můžeme také Sebastiana Vettela, jenž se propadl po kolizi.

"Kdyby nám někdo před víkendem nabídl sedmé místo, nebylo by o čem přemýšlet. Očekávali jsme velmi těžký boj proti vozům Renaultu, McLarenu a Racing Pointu, ale nakonec stačilo vyhýbat se problémům od startu až do cíle. Trochu jsem si i zabojoval, ale hlavně mě těší získané body," podotkl Gasly.

V garáži se body získat nedají. Foto: AlphaTauri

Zdroj: FORMULE.CZ