Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams musí zlepšit závodní tempo

Williams musí zlepšit závodní tempo

Rychlost z kvalifikace se kamsi ztrácí

George Russell svůj tým vyzval, aby pracoval na zlepšení závodní rychlosti vozu FW43. Ve dvou kvalifikacích na okruhu Red Bull Ring se zdálo, že Williams v zimě dohnal horší střed pole a už nebude sám na chvostu. V neděli se ale veškerá rychlost kamsi vytrácí.

"Neměli jsme rychlost. Teď jsou to dva závody v řadě," řekl Russell v cíli Velké ceny Štýrska. "Na začátku obou víkendů jsme doufali, že naše závodní tempo bude lepší než kvalifikační rychlost, ale bylo to úplně naopak. Nejprve musíme pochopit příčinu, pak zapracovat na zlepšení."

Russell se ale zároveň musel týmu omluvit za jezdeckou chybu hned po startu velké ceny. V mokré kvalifikaci vyjel výborné 12. místo a po penalizováni Charlese Leclerka startoval z 11. pozice, avšak v šesté zatáčce po startu v souboji s Kevinem Magnussenem vyjel do štěrku a propadl se na chvost pelotonu, kde už potom zůstal. Takže jsme neměli možnost zjistit, zda by si s ním soupeři poradili přímo na trati.

"Start jsem totálně podělal. Tedy, start byl dobrý, udržel jsem pozici, jenže pak jsem si pro obranu vybral vnější stopu šesté zatáčky a totálně ztratil kontrolu nad vozem. Musím se týmu omluvit. Příští týden vrátím úder," slíbil Russell.

Russell soupeře opět sledoval pouze zdálky. Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.CZ