Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další značka v zemi nikoho

Další značka v zemi nikoho

Nejbližším cílem je tým Renault

Po třech závodech na dvou okruzích je možná ještě předčasné dělat závěry, ale prozatím se zdá, že čelo letos tvoří pouze dva vozy Mercedesu. Za nimi je početný střed pole a na chvostu jsou Haas, Alfa Romeo a Williams. Red Bull můžeme vidět někde mezi Mercedesem a středem pole a AlphaTauri, nové jméno ve F1, mezi středem a chvostem. Bývalé Toro Rosso, nyní reprezentující módní značku společnosti Red Bull, má ovšem ambici během roku prorazit mezi týmy pravidelně bojující o body.

Takové pořadí jsme víceméně očekávali od zimních testů," prozradil Pierre Gasly v rozhovoru pro MotorsportWeek. "Možná Racing Point je ve skutečnosti ještě rychlejší, než jsme si mysleli. Také McLaren malinko překvapil. Renault je o krok před námi a řekl bych, že on je naším nejbližším cílem. Náš vůz v nejbližších týdnech dostane několik nových dílů, tak nám snad pomohou dotáhnout se na úroveň Renaultu.

Vůz nemá žádnou zásadní vadu. Potřebujeme ho prostě zrychlit. Momentálně nemáme moc aerodynamického přítlaku ani mechanické přilnavosti."

Renault vidí jako reálný cíl i technický ředitel stáje Jody Egginton.

"Ve zkratce mohu říct, že na tom nejsme tak dobře, jak jsme chtěli," řekl. "Dostáváme nové věci z vývoje. Už v druhém závodě v Rakousku jsme měli nové přední přítlačné křídlo, ale i s ním jsme byli pomalejší než Renault. Musíme se opravdu hodně snažit, pokud s nimi máme soupeřit. On je nyní naším cílem.

Abych byl upřímný, nebude to snadné. Aktuálně jsme uprostřed země nikoho a bude to chtít hodně práce, než doženeme Renault."

AlphaTauri má za cíl dohnat nejslabší tým středu pole. Foto: AlphaTauri

Zdroj: FORMULE.CZ