Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen se nudil

Verstappen se nudil

Většinu závodu se staral pouze o pneumatiky

Včera jsme rozhodně nebyli svědky nejvíce vzrušujícího závodu sezony. Částečně to má na svědomí safety car, jenž téměř všechny jezdců nahnal do boxů k brzké výměně pneumatik, na kterých pak potřebovali závod dokončit. I bez toho by ale nejspíš Max Verstappen dvojblok Mercedesu neprorazil.

"Ke konci závodu jsem na pneumatikách už neměl žádnou gumu. Tipuji, že jsme byli jen pár kol od jistého defektu," řekl jezdec Red Bullu po závodě něco hodně podobného jako kolegové od Mercedesu. "Posledních osm kol jsem musel jezdit pomalu a šetřit pneumatiky. Nebyla to velká zábava. Na středních pneumatikách jsem neměl přilnavost. Potéom na tvrdých pneumatikách jsem se chvíli pokoušel dostat Bottase pod tlak. Jenže když mu řekli, aby zrychlil, tak jsem neměl šanci.

Do cíle zbývalo ještě 10 kol a začínal jsem cítit vibrace. Netrvalo dlouho a bojoval jsem s přetáčivostí. Mluvil jsem s týmem o možnosti další výměny pneumatik, jenže Daniel (Ricciardo) byl příliš blízko. Renault měl velmi dobrou maximálku, možná by nebylo snadné ho předjet, tak jsem řekl, že vůz nějak dostanu do cíle bez výměny. Škoda, že jsme byli na takto krásné trati a nemohli jsme závodit naplno.

Popravdě, byla to dost nuda. Mám to tady rád, ale ze 44 kol jsem asi tak 38 šetřil pneumatiky. Takže to nebylo moc vzrušující. Ale máme třetí místo, více jsme získat nemohli."

Při jednozastávkové strategii se nudí i mechanici v garážích. foto: Red Bull

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Red Bull