Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sergio Pérez po sezoně opustí tým Racing Point

Sergio Pérez po sezoně opustí tým Racing Point

Mexičan musí uvolnit místo Vettelovi?

Oficiálně bylo oznámeno to, co všichni předpokládali. Mexičan Sergio Michel Pérez Mendoza na konci sezony 2020 ukončí sedmileté působení v týmu ze Silverstone. Ani finanční dotace mexických sponzorů nebyly dostatečným argumentem pro jeho setrvání.

Třicetiletý rodák z Guadalajary během uplynulých sedmi let pomohl týmu dosáhnout několika nezapomenutelných výsledků, včetně pěti umístění na stupních vítězů. Ve všech případech to byla třetí místa v dobách, kdy stáj vystupovala pod jménem Force India.

Sergio Pérez skončil třetí ve VC Bahrajnu 2014, VC Ruska 2015, VC Monaka a Evropy 2016 a VC Ázerbájdžánu 2018. Další úspěchy má na svém kontě v barvách týmu Sauber. Druhý dojel ve VC Malajsie a Itálie 2012, třetí ve VC Kanady 2012.

Týmu Force India jeho výsledky pomohly dosáhnout dvou po sobě jdoucích čtvrtých míst v šampionátu konstruktérů v letech 2016 a 2017.

Sergio Pérez vybojoval pro tým Force India (předchůdce Racing Pointu) pět třetích míst. Foto: Racing Point

„Checo je součástí rodiny v Silverstone po dobu sedmi let a za tu dobu se stal jedním z nejlepších jezdců ve startovním poli,“ říká Otmar Szafnauer, šéf týmu BWT Racing Point F1. „Vybudoval si reputaci houževnatého závodníka a společně jsme si užili několik fantastických okamžiků. Jeho pět závodů zakončených na pódiu představuje jedny z nejlepších dnů v historii tohoto týmu. Bylo mi potěšením s ním tak dlouho pracovat. I když se na konci roku rozloučíme, zbývá ještě devět závodů a spousta příležitostí pro Checa.“

Jak se zdá, potvrzují se původní spekulace, že Sergio Pérez musí uvolnit místo pro čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela z Ferrari. Dá se však předpokládat, že tak zkušenému a rychlému jezdci ještě někdo angažmá nabídne, i když volných míst je opravdu poskrovnu.

Zdroj: originální materiál redakce. Úvodní foto: Racing Point