Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Trojlístek Sauber, Alfa Romeo, Ferrari nejspíš vydrží

Trojlístek Sauber, Alfa Romeo, Ferrari nejspíš vydrží

Smlouvy jsou téměř připraveny k podpisu

Frédéric Vasseur v Itálii prozradil, že nové smlouvy švýcarského týmu s italskými automobilkami Ferrari a Alfa Romeo jsou již víceméně připraveny.

Alfa Romeo je titulárním sponzorem týmu od roku 2018, kdy nesl jméno Alfa Romeo Sauber. Od roku 2019 jméno mateřské společnosti ze jména týmu vypadlo a ten od té doby závodí jako Alfa Romeo Racing. Třetím v této partě je Ferrari, které švýcarskému týmu ve F1 dodává motory a další věci a zároveň jeden jeho vůz obsazuje jezdcem ze svého juniorského programu. Zároveň je v automobilovém byznysu propojeno s koncernem FCA, jenž značku Alfa Romeo vlastní.

Platnost celé soustavy smluv skončí na konci sezony 2020, nicméně je pravděpodobné, že se brzy podepíší nové a tým bude mít nadále finanční podporu Alfa Romeo i technickou záštitu Ferrari.

"Pokračují rozhovory s Ferrari o prodloužení spolupráce," řekl šéf týmu. "Jsme blízko toho, abychom podepsali tuto smlouvu a zároveň další s Alfou Romeo. S Ferrari máme prospěšné partnerství. Dodává nám motory, převodovky a další části vozu, ale kupříkladu nesdílíme jeden aerodynamický tunel jako některé jiné týmy. Hlubší spolupráce bude pro náš tým jistě prospěšná.

Podpis smluv by mohlo být dobrou zprávou pro jednoho z členů Jezdecké akademie Ferrari závodících ve F2. Otázkou je, který z trojice Callum Ilott, Mick Schumacher a Robert Švarcman by nahradil nepříliš přesvědčivého Antonia Giovinazziho.

Pokud to klapne, Vasseur dostane motory, peníze a možná i Schumachera. foto: Alfa Romeo

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Alfa Romeo