Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vasseur prý vyjednával se všemi

Vasseur prý vyjednával se všemi

Smlouvu s Räikkönenem zdržely jen detaily

Fréderic Vasseur přiznal, že setrvání Kimiho Räikkönena i v sezoně 2021 nebylo jedinou eventualitou, kterou se zabýval. „Pořád jsi se všemi v kontaktu. Týmový šéf, který tvrdí, že s nikým jiným nevyjednává, lže,“ prohlásil principál Alfy Romeo ve F1.

S jedním člověkem patrně hovořil déle a podrobněji. Dlouho se totiž předpokládalo, že již 41letého Icemana vystrnadí Sergio Pérez, s nímž by přišli i jeho bohatí mexičtí sponzoři.

Tuto spekulaci pochopitelně Vasseur odmítl komentovat. Pouze potvrdil, že do prodloužení smlouvy s Antoniem Giovinazzim neměl víceméně co mluvit, neboť vše probíhalo v kompetenci Ferrari, jehož chráněncem Ital je. 

Kimi Räikkönen odmítl uvolnit svoje místo mladším. Foto: Alfa Romeo

Kimi je pevná součást stáje,“ rozpovídal se místo toho Vasseur na méně brizantní téma. „I když rozhodování nebylo snadné, pořád jsme měli na paměti, že jsme tady společně už něco vybudovali. V jeho osobě jsme získali jednoho z nejzkušenějších lidí ve startovním poli. Přitom je maximálně motivovaný. V Portimau v úvodu jasně ukázal, čeho je stále schopen. Párkrát se tam dostal na samotný limit. Velkolepý výkon!

Räikkönen naznačil, že nový kontrakt vznikl již před delší dobou, ale potom se protahovalo jeho dolaďování. „Nešlo o nic podstatného,“ zdůraznil. „Dokud jsme ale nepodepsali, nemohl jsem médiím nic potvrzovat.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alfa Romeo