Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Je už Sauber prodaný?

Je už Sauber prodaný?

Spekulace kolem Audi a ostatních týmů utichly.

Švýcarský žurnalista Roger Benoit v novinách Blick tvrdí, že společnost Sauber už má podepsanou smlouvu s německou automobilkou Audi. Zatímco Porsche spájí síly se dvěma týmy Red Bullu jako dodavatel motorů, Audi chce na špičku dostat vlastní tým a údajně jednalo s majiteli týmů McLaren, Williams i Aston Martin, ale společnou řeč našlo pouze se Sauberem, jehož tým aktuálně ve F1 závodí pod jménem Alfa Romeo. Italská automobilka je však pouze v pozici titulárního sponzora a svoji budoucnost navíc vidí výhradně v elektromobilitě, což je strategie, do které F1 ne zcela zapadá.

Oficiální oznámení ohledně Red Bullu a Porsche je naplánováno na 10. červenec na Spielberg, domácí okruh Red Bullu. Nechápu, proč Sauber a Audi chtějí nadále popírat spolupráci,“ píše Benoit, přičemž se jako zdroj odvolává na nejmenovaného šéfa jednoho z týmů F1. „Audi už nějaký čas vlastní 25 procent akcií (Sauberu) a připravuje se odprodej dalších 50 procent. A nebude to za malé peníze.

Šéf týmu Alfa Romeo popřel, že je ruka v rukávu.

Podle mě je v pozici favorita Williams. Má dobré vztahy s koncernem Volkswagen a Německem,“ řekl Frédéric Vasseur naznačujíc důležitou roli Josta Capita, šéfa Williamsu, pod jehož vedením Volkswagen před lety ovládl šampionát WRC.

Tým z Hinwilu už závodil pod jménem BMW, v současnosti je to Alfa Romeo a v budoucnu nejspíš ponese jméno Audi. Foto: Alfa Romeo

Pokud se Audi spojí se švýcarským Sauberem, může to pomoci opět vzbudit větší zájem o F1 v Německu, největší evropské ekonomice, jelikož by se jednalo o tovární německy mluvící tým s německými motory. Vůz i motor Mercedesu vznikají v Anglii.

Zdroj: Blick, úvodní foto: Alfa Romeo