Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Bottas zahřál gumy a vyslal poselství

Bottas zahřál gumy a vyslal poselství

Hamiltonovi zakázali střední pneumatiky

O pole position pro historicky první (a možná i poslední) VC Eifelu se přetahovali tři kandidáti. Vstupní kolo vyhrál Max Verstappen, potom ho však převálcovaly mercedesy.

To je přesně takové poselství, jaké Bottas potřebuje vyslat. Podívej se Lewisi, pořád zůstávám ve hře o titul,“ zhodnotil počínání vítěze pro televizi Sky její expert Nico Rosberg.

Fin v rozhodujícím pokusu utekl oběma konkurentům až v závěrečném sektoru, předtím to dlouho vypadalo na remízu. „Dokázal jsem v nájezdovém kole ideálně zahřát pneumatiky, a to rozhodlo,“ prozradil tajemství úspěchu. „Když na poslední chvíli zajedeš pole position, je to skvělý pocit. Povedlo se mně tentokrát opravdu perfektní kolo.“ 

Hamiltonův originální nápad u týmu neprošel. Foto: Mercedes

Lewis Hamilton se v úvodní rundě nevyvaroval chyby v první zatáčce a musel útočit ze zadní pozice. Zlepšil se, ale… „Pořád to jsou dvě desetiny. Určitě je najdu, až se důkladně podívám na data,“ konstatoval. Současně prozradil, že kvůli problémům s přilnavostí hodlal do rozhodujícího souboje nastoupit neortodoxně se středními gumami. Tým mu to ale zatrhl.

Také Verstappena trápila značná zima a s tím spojené těžkosti s uváděním obutí do správné provozní teploty. „Strašně rychle odcházejí přední pneumatiky. To mě ve vrcholech zatáček stálo dost času. Přesto si myslím, že jsme Mercedesu zase o trochu blíže, což je pozitivní. Ale mohl jsem dokázat více,“ povzdechl si.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes