Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell: Pro idioty jsou určeny jiné závody

Russell: Pro idioty jsou určeny jiné závody

Tohle mělo s formulí 1 jen málo společného

Názory na letošní VC Turecka se budou asi hodně různit. Na jedné straně je tu tvrzení, že i v extrémních podmínkách se prosadí kvalita (viz dnešní fantastický Hamiltonův výkon), na druhé fakt, že v některých momentech víkendu jsme byli svědky podívané, nemající s formulí 1 nic společného.

Značná vina za to se klade organizátorům kvůli překotné obnově povrchu dráhy. Jenže i oni měli nůž na krku, protože pořadatelství získali až v srpnu a museli zvládnout obrovské množství práce.

Nespokojeni jsou také jezdci, protože v očích veřejnosti se náhle jeví jako neschopní diletanti. „Existují jiné kategorie, v nichž diváci chtějí vidět chaos a pořádnou řežbu, a v nichž jsou závodníci v rolích naprostých idiotů. Ve formuli 1 jde o nejlepší auta, piloty a okruhy. Tentokrát to, alespoň pokud jde o poslední bod, neplatilo,“ prohlásil George Russell. 

I Georgeovi Russelovi asi zůstane Istanbul 2020 natrvalo v paměti. Foto: Williams

Mnoho lidí se diví, proč jsme se dostávali do smyku, i když jsme jeli tak pomalu. Jenže monoposty na takové tempo nejsou stavěné a pneumatiky se ocitly ve zcela nepoužitelném stavu. Navíc jakmile došlo k neutralizaci nebo přerušení, gumy okamžitě ztrácely i tu nedostatečnou a pracně získanou teplotu. Já jsem se dokonce málem roztočil v kole po průjezdu cílem. Pohodlně rozvalený někde v křesle u televize bych se tomu asi taky zasmál. Formule 1 si ale musí vzít z této velké ceny poučení.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams