Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Vettela by Binotto měl doma zůstat častěji

Podle Vettela by Binotto měl doma zůstat častěji

Rozzuřeného Leclerka chápe a fandí mu

Finiš VC Turecka vyústil v dramatickou zápletku mezi oběma jezdci Ferrari. Charles Leclerc těsně před cílem nastoupil na druhého Sergia Péreze. Manévr však nezvládl a byl naopak předjet Sebastianem Vettelem.

Monačan tíhu porážky neunesl a v následujících okamžicích si ulevil v jazyce italském i anglickém. Nejfrekventovanějším slovem byl výraz, označující část těla, na níž se obvykle sedí. Rozhodně více než to, že pustil ze spárů Péreze, ho mrzela porážka od mnohými již odepsaného týmového kolegy. 

Jedenáct titulů mistra světa vedle sebe. Foto: Ferrari

Vettel se naopak ukázal být nad věcí. „Důležitá je vzrůstající dynamika týmu a ne to, co se odehrálo v poslední zatáčce. Charles je při svém mládí enormně rychlý. Úplně chápu, jak mu teď je. Zatím jsem neměl šanci s ním mluvit. Ale až k tomu dojde, chci mu říct, že tohle ztracené pódium není pro něj vůbec důležité, protože se na něj postaví ještě mnohokrát. Tím jsem si jistý. Je správné, že se vzteká, když chybuje nebo ztratí pozici. Nemůže se tím ovšem dlouho trápit. Těším se z každého jeho úspěchu, je to dobrý kluk,“ prohlásil krátce po dojezdu.

O svém výkonu exmistr světa moc hovořit nechtěl, všiml si však zajímavé souvislosti. „Pokud se nemýlím, získali jsme víc bodů než v kterémkoliv jiném závodě v této sezoně. A zrovna, když Mattia (Binotto) tady nebyl! Jestliže nám to příště nevyjde, bude třeba zvážit, zda by neměl zůstávat doma trvale,“ konstatoval s nadsázkou na adresu šéfa Scuderie.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Ferrari