Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Armstrong bude závodit za DAMS

Armstrong bude závodit za DAMS

Chce bojovat o titul

Loni Marcus Armstrong odjel svou premiérovou sezonu ve formuli 2 u týmu ART Grand Prix. Letos ho ale budeme vídat v barvách jiné francouzské stáje – DAMS. S ní se Novozélanďan, který patří do jezdecké akademie Ferrari, svezl již loni během posezonních testů formule 2 v Bahrajnu.

Armstrongovy cíle pro letošní sezonu rozhodně nejsou malé. „S týmem jsem zatím spolupracoval jenom krátce. Ale už teď je mi jasné, že dokáže z lidí dostat to nejlepší a také má prostředky k tomu, aby mi dal přesně to, co potřebuji. Budeme útočit na titul. Mluvili jsme o tom a shodli jsme se, že nemáme v úmyslu skončit druzí. V žádném případě to ale nebude v takové konkurenci snadné. Cítím však, že když jsem ve správném prostředí a ve skvělém týmu, dokážu opravdu výjimečné věci,“ uvedl Armstrong, který v loňské sezoně FIA F2 obsadil celkové 13. místo.

Spolumajitelé stáje Olivier a Gregory Driotové uvedli ve společném prohlášení toto: „Jeho kariéru a výkonnost jsme sledovali několik let. Jsme tedy rádi, že pro letošní sezonu konečně spojujeme síly. Pro něj i pro nás bude letošní rok důležitý. Když se díváme na Marcusovy kariérní statistiky, je samozřejmě jedním z našich hlavních cílů bojovat o titul. Nastoupil s námi v loňských posezonních testech a inženýrům byl schopen dávat skvělou zpětnou vazbu. Bylo pro něj dobré, že se mohl s týmem seznámit ještě před letošní sezonou. Všechno to zatím bylo pozitivní.“

Vůz stáje DAMS si Armstrong vyzkoušel už během loňských posezonních testů. Foto: DAMS

Kdo bude letos u DAMS Armstrongovým týmovým kolegou, zatím není jasné. Spekulace ale hovoří o Royi Nissanym. Izraelec nastoupil stejně jako Armstrong s týmem do loňských posezonních testů v Bahrajnu.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: Ferrari Driver Academy