Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule E chce letos závodit před diváky

Formule E chce letos závodit před diváky

Kalendář má mít rekordních 15 položek

Formule E si troufá na rekord. Tedy alespoň pokud jde o počet závodů za rok. Dosud nejvíce, třináct, se jich odjelo v sezoně 2018/19. Letos jich má být ještě o dva více.

Tvrdí to alespoň jeden ze spolutvůrců seriálu Alberto Longo, který má kalendář na starosti. „V čase pandemie je to velmi smělý plán,“ připustil v rozhovoru pro web Motorsport-Total. „Jsem ale přesvědčen, že ho stoprocentně splníme.

Šampionát zatím zveřejnil termíny úvodních osmi ePrix. K nim mají údajně přibýt ještě odložené podniky v Soulu a čínské Sanyi a dále v Londýně, New Yorku, Mexico City a Berlíně. Je tedy jasné, že v jednom případě půjde o dvojzávod. Spíše však ve dvou, protože v Číně jsou až do konce roku 2021 zakázány veškeré větší sportovní akce. Časově by vše mělo odehrát v období od června do září. 

V Římě se možná pojede, ale podobné scény určitě neuvidíme. Foto: FIA Formula E.

Longův projekt bohužel vypadá až příliš optimisticky. Zvláště když se jeho autor netají tím, že pokaždé se má jet před diváky! „Bez nich to pro nás nemá smysl,“ zdůraznil. „Pochopitelně budou dodržena veškerá opatření proti šíření koronaviru.

To je také důvod, proč se zrušila Paříž. Tamní městská správa totiž veřejnost do ochozů odmítla vpustit.

Kupodivu se tak zatím nestalo v Římě, kde se má závodit už 10. dubna. Trať je opět situována do okrajové čtvrti EUR, což může být z hlediska přítomnosti publika určitá výhoda. Longo nicméně nakonec přiznal, že existuje i záložní varianta v podobě nedalekého okruhu ve Vallelunze.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: FIA Formula E