Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher je rád za každé kolo

Schumacher je rád za každé kolo

I když 15 je opravdu málo.

Evropští jezdci, kteří zůstali v zimě do značné míry odstřižení od svých britských týmů, to teď nemají lehké, obzvláště ale nováčci. Mezi nimi i Mick Schumacher z Haasu, který potřebuje pouze tři předsezonní testovací dny rozdělit mezi dva nováčky.

"Bylo to úžasné," řekl Schumacher po skončení prvního testovacího dne. "Rád bych jezdil déle, bylo by to skvělé, ale nemohl jsem kvůli poruše převodovky. Dost dlouhou dobu jsem strávil sedíc v garáži, ale v závěru jsem naštěstí mohl zajet pár dobrých kol.

Podmínky samozřejmě nebyly ideální, prohnala se tudy písečná bouře. Takže to nebylo ideální, ale čas ve voze je pro mě přesto mimořádně cenný. Každé kolo. Od prvního do posledního jsem se pořád něco učil. Pokud jich bylo pouze 15, tak je to pořád lepší než nic. Jsem rád, že jsem mohl být ve voze, že jsem mohl zatlačit na plynový pedál a vyzkoušet pár věcí."

Němce se pak optali na to, jaké to je, jezdit ve voze, na kterém je díky sponzorskému příspěvku jeho kolegy, Nikity Mazepina, vyobrazená ruská vlajka. Schumacher zůstal diplomatický.

"Myslím, že jsou to prostě barvy našeho týmu a že vůz vypadá fantasticky. Vypadá dravě, vypadá divoce, a takto také chceme přistupovat k sezoně, která je před námi."

Šasi, motor, šéf týmu a jezdci se poprvé setkali až přímo v Bahrajnu. Foto: Haas

Syn Michaela Schumachera se také vrátil k tomu, jak si vybral závodní číslo 47.

"Nejprve jsem nevěděl, jak si mám vybrat. Chtěl jsem čtyřku nebo sedmičku, ale obě čísla už má někdo jiný. Tak mě napadlo zkombinovat je. První nápad byl, že to bude 74, ale nějak mě to neoslovilo. A k číslu 47 se váže pár věcí, které nelze jen tak přehlédnout. Když jsem spočítal narozeniny blízkých členů rodiny, vyšlo mi tohle číslo. A jelikož jsem chtěl 4 nebo 7, tak mít je na voze obě je vlastně super. A fanoušci v tom našli odkaz For Michael."

"For Michael" - díky stejné výslovnosti čísla čtyři v angličtině – four a předložky pro/za - for, přičemž číslo 7 pak může odkazovat na největší historický úspěch Michaela Schumachera, prvního a donedávna jediného sedminásobného šampiona. Spolu tedy Pro Michaela, Za Michaela Schumachera, nebo třeba Za Sedminásobného.

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, Sky F1, úvodní foto: Haas