Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Gasly jezdil s poruchou motoru

Gasly jezdil s poruchou motoru

O třetí místo musel tvrdě bojovat.

Pierre Gasly byl v Baku mimořádně rychlý, tedy alespoň do poloviny závodu. Tehdy se projevila porucha motoru Honda v jeho voze a jezdec AlphaTauri tak v každém kole ztrácel na rovinkách. Neuvěřitelné, že právě v takovém závodě získal letos první stupně vítězů pro sebe i svůj tým.

"Byl to těžký závod, hlavně od poloviny, když se objevil problém s motorem. Na rovinkách jsme ztráceli velkou část výkonu. Kvůli tomu nás Seb předjel," vysvětlil Gasly. "Bylo vidět, že ve srovnání s Júkim jsem byl podstatně pomalejší. Moji lidé mi radili, co mám na volantu mačkat, abychom minimalizovali škody. Ve druhém sektoru se mi jezdilo fantasticky, ale na rovince to bylo velmi špatné. Když mě předjížděl Seb, neměl jsem nejmenší šanci s tím něco udělat.

Po restartu jsem věděl, že to na mě Charles zkusí na rovince. A vyšlo mu to, ale schoval jsem se do jeho větrného stínu, vrátil mu to, a pak jsme ještě měli jeden souboj na brzdy. Ani nevím, jak jsem to dokázal ubrzdit. Už jsem se viděl rozbitý o zeď, ale to Charles jistě také. Velmi jsem chtěl stát na bedně, byl důvod riskovat a vyplatilo se to."

Ani porucha motoru mu nezhatila cestu k vítězství. Vypadnutí Maxe Verstappena a jezdecká chyba Lewise Hamiltona samozřejmě pomohly. Foto: AlphaTauri

Júki Cunoda dojel závod na náročném okruhu a získal body za sedmé místo, což je dosud jeho nejlepší umístění ve F1. Přesto měl po skončení závodu v hlavě pouze to, jak při restartu přišel o dvě pozice ve prospěch Landa Norrise a Fernanda Alonsa.

"Ne, vůbec nejsem spokojený. Až do červené vlajky jsem si vedl dobře, jenže po restartu... Restart mi také vyšel, ale přesto jsem se ocitl v nevýhodné pozici. Byl jsem dost agresivní, přesto jsem nedokázal zabránit ztrátě dvou míst. Nevím, co jsem měl udělat jinak. Samozřejmě týmovému kolegovi gratuluji ke třetímu místu a ke stupněm vítězů," řekl japonský závodník.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri